Ny lillebror

Lille Emelie satt på første rad og viftet ivrig med hånden i været. "Jeg har fått en lillebror i natt," fortalte hun stolt.

"Så gøy," svarte læreren, "da skal du jammen få et brev med hjem fra meg til din mor."

"Det trengs ikke," svarte Emelie, "hun vet om det allerede!"

Det brenner

Lille Petter kom inn på foreldrenes soverom for fjerde gang med ønske om et glass vann. "Dette får være siste gang," svarte pappa irritert. "Du kan umulig behøve mer vann nå!"

"Jo, jeg gjør faktsik det, pappa," sa Petter, "det brenner på rommet mitt ennå!"

Bløt pakke

Petter hadde fått en bløt pakke til jul. Det var en blanding av vanter og hansker, med skinn både over og under, og med strikket vante i mellom.

"Se pappa!" sa Petter stolt. "Jeg har fått nye vansker!"

Alene hjemme

Kari falt ned trappa og slo seg veldig. Hun ble liggende en lang stund uten å gråte. Storebro Harald kom styrtende til og undret seg hvorfor hun ikke gråt.

"Nei, jeg trodde ikke at det var noen hjemme!" svarte Kari.

Gull verdt

"Mamma, hvor mye er jeg vedt for deg?" undret Nils Petter da han hadde lagt seg under dyna.

"Minst ti millioner, gullklumpen min!" svarte mamma og ga ham en stor klem.

"Du mamma, tror du jeg kan få litt forskudd?"

Førerhunder

Nils Henrik sto og kikket forskrekket på en mann som kom gående nedover gata med tre schæferhunder i band. Han så forbauset på kameraten sin og sa: "Stakkar! Er han så blind?"

I butikken

Et barn kommer inn i butikken og ber om en såpe.

"Skal det være toalettsåpe?" undrer kjøpmannen.

"Å, neii! Den skal brukes i ansiktet!"

Ny tanke

"Ikke putt erter i nesen," sa mor til Hansemann, som brukte erter til lass på lekelastebilen, idet hun gikk av sted til butikken.

Og det hadde ikke Hansemann tenkt på før - så det gjorde han!

Dobbeltgjenger

Jensemann var syk og måtte holde seg inne mens kameratene var ute og lekte i snøen. Han satte seg ved vinduet og fulgte med på leken. Plutselig fikk Jensemann se en gutt som hadde dem samme jakka og topplua som ham selv. Da reiste han seg og ropte forskrekket: "Nei, se mamma, der går jeg!"

Sent hjemme

Sindre og Harald kommer sent hjem med fotballen under armen, og middagen er for lengst fortært. Mamma står i døren og tar imot dem med et bebreidende uttrykk i ansiktet. Sindre skynder seg å komme henne i forkjøpet med følgende overbevisende uttalelse: "Du skjønner, vi hørte deg ikke de to første gangene du ropte!"

Kur mot tannlegeskrekk

De voksne i barnehagen gjorde et tappert forsøk på å kurere den siste rest av tannlegeskrekk hos de små. De viste koslige bilder fra tannlegekontoret og glimt av utstyr som tannleger bruker.

Til slutt fikk barna se et bilde av tannlegen med munnbind etterfulgt av spørsmålet: "Hvorfor bruker tannlegen munnbind, tror dere?"

"Å, det er sikkert for at han ikke skal spy på oss!" kom det kjapt fra en liten tass.

Dyretekke

5-åringen Simon hadde nettopp fått en kattunge, som han sitter og stryker over pelsen. Plutselig begynner katten å male. Da skvetter gutten opp og roper: "Mamma, mamma! Jeg har startet katta!"

Turbikkje

Lille Marte var veldig glad i dyr. Og en dag hun var ute i parken med mammaen sin, møtte de en liten "kommodebikkje". Marte var nysgjerrig på hvorfor hunden hadde så korte ben, men mamma hade ikke noe godt svar.

Da kom Marte på en ganske så logisk forklaring selv: "Jeg tror at de går altfor mye tur med den!"

Håpløst

En liten pike sto og så på en travkusk som prøvde å binde havreposen framfor mulen på hesten. Kusken strevet og fomlet for å få posen på plass, men da kunne ikke jenta dy seg lenger: "Det gå'kke an å få en så stor hest inn i en så liten pose, skjønner'u vel!"

Ny sveis

Tante Petra hadde akkurat klippet håret sitt helt kort og hun var naturligvis spent på om Vesle-Per likte frisyren: "Nå ser du i alle fall ikke ut som en gammel tante lenger," fastslo nevøen kontant fast.

"Å? Hva ligner jeg på nå da?" ville tanten gjerne vite.

"Du ser ut som en gammel onkel!"

Omkostninger

"Pappa, kan jeg få penger til kino?" spurte Fredrik optimistisk.

Men svaret ble et kontakt "nei!" og gutten ble naturligvis både skuffet og sint. Demonstrativt trampet han forbi pappaen sin mens han mumlet: "Unger vir'em ha, men de sk'kke koste noe!"

Klare planer

"Vet du at jeg og Marit skal gifte oss?" forkynte Hansemann kry til mammaen sin.

"Ja, men dere er jo bare fire år," innvendte mamma. "Og hva skal dere leve av da?"

"Å, Marit får 10 kroner i uka og jeg ¨år fem, så vi skal nok klare oss!" svarte Hansemann bestemt.

"Ja, men tenk om dere får barn da?"

"Nei, det vil vi'kke ha. For hvis Marit legger egg, så bare tråkker jeg på dem!"

Fremtidsdrømmer

Førskolebarna Lise og Fredrik var bestevenner. Hver dag var de ute og lekte sammen. En kveld Lise skulle legge seg, forsøkte pappa seg frampå med et lite fremtidsspørsmål:

"Du Lise! Har du lyst til å gifte deg med Fredrik?"

"Å nei!" svarte Lise bestemt. "Da får jeg nok ikke ha trehjulssykkelen min i fred!"

Åletrange bukser

"Du mamma, disse buksene er altfor trange. De er trangere enn huden min," sa lille Per.

"Å nei, nå tøyser du fælt," protesterte mor. "Ingenting kan da være trangere enn huden din vel?"

"Joda, for jeg kan sitte på huden min uten at den sprekker, men det går ikke med buksene!"

På TV

Førsteklassingen Therese hadde hatt den store opplevelsen å se sin egen "skolefrøken" på TV. Og nå gledet hun seg så fryktelig til å treffe lærerinna igjen.

Da de møttes neste skoledag, sa Therese med en viktig mine: "Jeg så deg på TV igår!"

"Jaså, gjorde du det?" smilte frøken blidt.

Det ble en liten pause før Therese fortsatte spent: "Men frøken, så du meg?"

Fryktinngytende!

Treåringen Kristine hadde farget seg i ansiktet og kledd seg ut; og da hun stillte seg opp foran speilet for å se hvordan hun så ut, fikk hun seg litt av en forskrekkelse. For hun så ganske så uhyggelig ut.

Da satte hun opp sitt beste smil, så seg selv inn i øynene og sa trøstefullt: "Ikke vær redd, det er bare meg!"

Bip Bip

En liten gutt sto i iskrem-kø bak en røslig arbeidskar i kjeledress. Plutselig begynte mobiltelefonen hans på innerlomma å pipe...bip! bip! bip!

Gutten skvatt til og ropte til alle omkring seg: "Pass dere, for nå ska'n rygge!"

Gode tenner

Tvillingbrødrene Per og Ole var hos tannlegen til en liten rutinesjekk. Og resultatet av undersøkelsen var meget oppmunterende: "Det er noen av de fineste tennene jeg har sett," sa tannlegen. "Dere er kanskje vegetarianere, dere?"

"Å,neei!!" protesterte tvillingene forskrekket. "Vi står i Statskirken, vi!"

En god sak

Bestemor ga hundre kroner til barnebarnet Lisa, og veslejenta jublet glad: "De skal jeg kjøpe godteri for!"

"Burde du ikke heller ta med deg pengene på søndagsskolen og gi dem til barna i Afrika?" foreslo bestemor oppmuntrende.

Da Lisa hadde fått tenkt seg litt om, svarte hun: "Nei, jeg gir dem heller til dama i godteributikken, jeg. Så kan hun gi dem til barna i Afrika etterpå."

Fulltreff

Det banket på døra og der sto naboens femårige sønn og spurte etter tennisballen sin: "Den er i garasjen!" forklarte han.

Da jeg åpnet garasjedøra, så jeg to uvanlige ting; tennisballen var den ene, og en knust vindusrute med et hull på størrelse med en tennisball, var den andre.

"Hvordan tror du ballen din havnet her da?" spurte jeg.

Gutten stirret først opp mot vinduet og så opp mot meg.

"Oi," utbrøt han. "Jeg tror jeg kastet den rett gjennom det hullet der!"

Omtenksom finner

En dame mistet lommeboka på et kjøpesenter. Den ble funnet av en ærlig gutt som kom og leverte den tilbake til henne.

Da hun åpnet lommeboka for å kontrollere innholdet, utbrøt hun forbauset: "Hm! Det var da pussig! Da jeg mistet lommeboka var det en tohundreseddel der. Nå er det en hundrelapp og ti tikronemynter i stedet!"

Gutten skyndte seg å forklare: "Ja, det stemmer det, frue. Du skjønner...forrige gang jeg fant lommeboka til ei dame, så hadde hun ingen vekslepenger og da fikk jeg ikke noe finnerlønn!"

En munnfull knappenåler

Jensemann på fem, puttet en dag noen knappenåler i munnen, til mor og fars fortvilelse. De gjorde alt de kunne for å få dem ut igjen, men poden nektet å samarbeide.

"Du skal få hundre kroner hvis du er snill og spytter ut knappenålene!" tryglet o lokket foreldrene. Og straks åpnet gutten munnen, tok nålene pent ut og rakte fram handa: "Pengene?"

Jensemann fikk sin lovede belønning, og da faren spurte hva han hadde tenkt å bruke pengene til, svarte gutten: Jæ ska' søpe nappenåler!"