Mørke stier

Når jeg går på mørke stier,
omringet av høye trær,
kjenner jeg meg ganske så liten.
Og da altså; ja, da hender det
at min barnslige fantasi settes i sving,
og skapninger dukker opp.
"Hadde jeg bare hatt ei hånd å holde......"
Men når noe slikt åpenbarer seg.....
pytt, denne "reisen" var da ingenting.
Ketil

Fantasi

Fantasier er fantasier,

sier du.

Men tenk om.....

 de hadde uteblitt?

for et kjedelig liv.......

uten fantasier altså.

Ketil

 

Engler

Finnes engler? Har sett mange bilder av dem og da må de vel finnes. Det jeg undres over, er hvorfor  engler fremstilles som kvinnelige og vakre. Ikke bare engler forresten, alver også. Er det noen sammenheng mellom alver og engler? Jeg har lest et sted at det ikke er det. Så derfor lurer jeg på dette om engler nå.

Når jeg ser bilder eller tegninger av engler nå, er de ikke bare vakre, men også med skikkelig kvinnelige former. Sexy!! Det var kanskje ikke slik de opprinnelig skulle fremstilles. Det var vel gjennom kristendommen at jeg først fikk høre om engler. Da var det mannlige med også, men det virker som om de har forsvunnet en plass på veien.  Jeg synes de er pene å se på, bildene altså. Men som sagt, hva er egentlig deres rolle?

For meg er det ikke i kristendommen. De englene lever bare i min fantasi. Men midt i blant oss går det mange engler rundt og sprer solskinn og glede. Vi møter dem hver dag, men vi legger ikke merke til dem. Eller vi tenker ikke på dem som engler. Hva er de som gir oss et smil i forbifarten, en rosende bemerkning eller bare gir oss litt oppmerksomhet? De er engler for meg.