Etter operasjonen

Den gamle mannen hadde vært eneboer langt inne på Finnmarksvidda i hele sitt liv. Frisk hadde han også vært, helt til han en dag måtte på sykehuset i Hammerfest for å ta en brokkoperasjon. Da den gamle mannen våknet etter inngrepet, ga han beskjed til sykesøsteren at han måtte et nødvendig ærend. Hun hjalp han opp og støttet den gamle ut til toalettet. Du får ringe i snoren når du er ferdig, så kommer jeg å hjelpe deg, sa hun vennlig. Men ettersom det varte og varte, og ingen signal ble gitt fra toalettet, fant søsteren ut at hun måtte se etter om noe hadde skjedd. Der satt den gamle på do skålen og småbannet. Koffor kommer ingen å hjelpe mæ opp? Æ har trukket i den forbaskede snoren tre ganger og vær gang får æ ræva full av iskaldt vann!

Kontroll

Under en storkontroll i Alta ble alle bila stoppa. En eldre kar stoppa bare nesten, så politimannen måtte springe ved siden av bilen.
"Koffør stoppe du ikke," skreik han.
"Fordi," sa mannen, "at for 24 daga sia hadde æ et innbrudd på hytta mi, men dåkker hadde ikke tid tell å komme. Så da tænkte æ, at æ sku ikke hæfte dåkker idag heller...."

Bryllupsreisa

To par, det ene fra Nord-Norge og det andre fra København, fikk hotellrom siden av hverandre under bryllupsreisen. Etter et par dager står mennene ute på hver sin terasse og utveksler noen ord.

"Min kone ligger i sengen og ryger" sier dansken.

"Kjerringa mi ligg også på sænga" sier nordlendingen. "Ho ryk ikkje akkurat, men ho e satans svett!" 

Vaskekjerringa

En finere frue hadde ansatt ei vaskekjerring fra Nord - Norge. Hun var bare passe fornøyd med innsatsen,og en dag utbrøt hun: "Du kan godt tørke støv mens du vasker gulvet".

Da kom det fra vaskekjerringa: "Ja stekk en kost opp i ræva på mæ, så kain æ skrubbe taket også!"

Hvem er det som brøyter her?

Så var det langt opp i nord på Finnmarksvidda. Der kom det en søring kjørende etter veien. Det var kommet litt nysnø og veien var litt slapset å kjøre på. Den gode søringen klarte ikke å holde bilen på veien og kjørte i grøfta. Han ble rasende og skrek og hisset seg opp. Da kom det en same gående forbi oppe på veien. Søringen skreik høyt til han: "Hvem i svarte er det som brøyter her?"
Samen kikker rolig ned på han før han svarer: "Der nede i grøfta veit jeg ikkje, men her oppe er det Statens Vegvesen!"

Lesbisk?

En nordnorsk fisker kom inn på puben, og etter noen drinker går han bort til en dame som sitter alene. For å få i gang en samtale sier han:
"Ka du driv på med???" 
Dama, som ikke er interessert i noen koseprat, svarer:
"Jeg er lesbisk." 
"Ka faen e det?" 
... For å få slutt på praten, forklarer dama :
"Jeg liker best å ha sex med jenter og drikke øl." 
Etter denne oppklaringen blir fiskeren litt stille, og sitter og funderer litt for seg selv. Dama synes litt synd på havets sønn, og spør:
"Hva driver du med, da?" 
"Æ trudde æ va feskar, men nu lure æ no faen på, om æ også e lesbisk!."

Brillene

En eldre same hadde fått seg nye briller. På vei hjem traff han på en gammel kjenning. 
"Kor har du vært?" spurte kjenningen. 
"Æ har vært hos optikeren og fått mæ nye brilla."
"Å ja, æ var der i fjor, og er godt fornøyd me dem." "Ja vel, så du har aldri hatt nokka problem me dem?"
"Neiiii, jooo, æ hadde litt problem i begynnelsen, særlig når æ gikk på do å pesse. Når æ såg ned, såg æ to stykker, en liten og en stor. Så æ tenkte at den store ikke var min, så æ stakk den inn igjen, og da pessa æ i buksa!"

 

Kafeen

Gjesten på en liten kafe på et gudsforlatt sted i Nord-Norge utbryter til kafeverten:

"Har dere virkelig indrefilet av canadisk elg, fransk løksuppe og banana split på dette stedet?"

"Ikkje fan" sier nordlendingen, "men det gjør sæ så steike godt på menyen!"