SELVØDELEGGELSENS TRE.

I grenene:

Tomhet, fremmedgjøring, apati,

mellommenneskelige konflikter,

forbrytelser, avhengighet,

alkoholisme, narkomani.

 

I røttene:

Frykt, utrygghet, irritasjon,

misunnelse, mistillit, fiendtlighet,

skyldfølelse, selvmedlidenhet.

Mor Teresa

SELVREALISERINGENS TRE.

I grenene:

Målretthet, sunnhet, glede,

selvmotivering, tilfredshet,

forsoning, fullbyrdelse, kreativitet.

 

I røttene:

Barmhjertighet, vennskap,

tilgivelse, kjærlighet,

takknemlighet, godhet,

varme, tillit.

Mor Teresa

Penger er nyttige og en nødvendighet , men mangler du kjærlighet, oppmerksomhet, omsorg, respekt og ømhet ovenfor andre vil ikke alle penger i verden spille noen rolle for din glede i livet!!

Når du setter deg mål, så spre de utover. De letteste nærmest og så videre. Det største målet må ikke stå lengere unna enn at du kan se det. Fokusér og begynn vandringen. Du plukker opp de mindre på veien mot det største. Så lenge du har målrettet fokus, vil du nå det uansett i hvilken tilstand du er i, psykisk eller fysisk. Taper du målet ut av syne, ta en pause; ikke for lang, for da vil du fort svekkes. Hent så kraften fra de målene du har oppnådd og fortsett. Tiden du bruker er ikke viktig så lenge du har bestemt deg.

Til inspirasjon

Thomas er den typen du elsker å hate. Han er alltid i godt humør og har alltid noe positivt å si. Når noen spurte ham hvordan han hadde det, svarte han: 'Hvis jeg hadde det bedre ville jeg vært tvillinger'. Han er en naturlig inspirator.

Hvis en av de ansatte hadde en dårlig dag, var Thomas der og fortalte den ansatte hvordan man kunne se det positive i situasjonen. Jeg ble nysgjerrig av å se dette, så en dag gikk jeg bort til Thomas og spurte ham: Hvordan gjør du det? Hver morgen våkner jeg og sier til meg selv, du har to valg i dag. Du kan velge å være i godt humør eller du kan velge å være i dårlig humør. Jeg velger å være i godt humør. Hver gang det skjer noe ille, kan jeg velge å være et offer eller ta lærdom fra det. Jeg velger å ta lærdom fra det. Hver gang noen kommer og klager til meg, kan jeg velge å akseptere klagene deres, eller jeg kan velge å peke på de positive sidene i livet. Jeg velger de positive sidene i livet.
Sikkert, men det er ikke fullt så enkelt, protesterte jeg. Det er det, sa Thomas, livet handler om valg. Når du kutter vekk all dritten, så er enhver situasjon et valg. Du velger hvordan du skal reagere på situasjonene. Du velger hvordan folk skal påvirke ditt humør. Det er du som velger om du vil være i godt eller dårlig humør. Til syvende og sist så er det ditt valg hvordan du lever ditt liv. Jeg tenkte over hva Thomas hadde sagt.
Like etterpå forlot jeg firmaet for å begynne for meg selv. Vi mistet kontakten, men jeg tenkte ofte på ham når jeg tok et valg i forhold til livet, istedenfor bare å reagere på det. Mange år senere, hørte jeg at Thomas var innblandet i en alvorlig ulykke, med et fall på 20 meter fra en radiomast. Etter 18 timers operasjon og uker på intensiven, ble Thomas utskrevet fra sykehuset med skinner langs ryggen. Jeg traff ham omtrent seks uker etter ulykken. Da jeg spurte ham hvordan han hadde det, svarte han: Hvis jeg hadde det bedre, måtte jeg være tvillinger. Vil du se arrene? Jeg avslo tilbudet om å se sårene, men spurte ham om hva som foregikk i hodet på ham under ulykken. Det første jeg tenkte på, var velferden til min ennå ufødte datter, svarte Thomas. Så mens jeg lå på bakken husket jeg at jeg hadde to valg. Jeg kunne velge å leve eller jeg kunne velge å dø. Jeg valgte å leve.
Var du ikke redd? Mistet du bevisstheten?' spurte jeg. Thomas fortsatte; Ambulansepersonellet var fantastisk. De sa hele tiden at alt kom til å gå bra. Men da de rullet meg inn på akuttmottaket og jeg så uttrykkene til legene og sykepleierne, ble jeg vettskremt. I øynene deres sto det skrevet: 'Han er dødsens'. Jeg visste at jeg måtte gjøre noe. Hva gjorde du da? spurte jeg. Vel, det var en stor brautende sykepleier der som skrek spørsmål til meg, sa Thomas. Hun spurte om jeg var allergisk for noe. Ja, svarte jeg. Legene og pleierne stanset opp mens de ventet på svaret mitt. Jeg trakk pusten og ropte: Tyngdekraften.

Gjennom latteren deres sa jeg til dem: Jeg velger å leve. Operer meg som om jeg er levende, ikke død! Thomas overlevde takket være legenes dyktighet, men også på grunn av sin fantastiske holdning. Jeg lærte fra ham at hver dag kan vi velge å leve helt. Holdning er, tross alt, ALT. Bekymre deg derfor ikke for morgendagen, for morgendagen vil bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. Egentlig er dagen i dag den morgendagen du bekymret deg for i går.

 

Om du leter etter feil, bruk ikke kikkerten, men speil.
Vis meg din litenhet, og jeg vil synes du er sterk.
Vis meg din svakhet, og jeg vil synes du er sterk.
Vis meg din redsel, og jeg vil synes du er modig.
Når du kritiserer meg, forstår jeg at jeg angår deg.
Når du er sint på meg, forstår jeg at jeg er viktig for deg.
Når jeg skuffer deg, forstår jeg at du er glad i meg.
SÅ VÆR DEG SELV, OG JEG VIL TA IMOT DEG SOM EN GAVE.
Du trenger ikke forlate rommet ditt.
Bli sittende ved bordet og lytt.
Du trenger ikke en gang lytte, bare vent.
Du trenger ikke en gang vente, bare være stille og alene.
Verden vil frivillig vise deg sitt sanne ansikt.
Den har ikke noe valg.
Den vil vri seg i ekstase ved dine føtter.
Franz Kafka

Den globale landsbyen

Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er idag i alle sine variasjoner.
Da ville det i denne landsbyen bo...
57 Asiater
21 Europere
14 Amerikanere
 8 Afrikanere

Det ville være:
52 kvinner og 48 menn
30 hvite og 70 med annen hudfarge
30 kristne og 70 med andre religioner
89 hetroseksuelle og
11 homoseksuelle

6 av dem ville eie 59% av verdiene
  og alle ville være fra USA
80 av dem ville leve i fattigdom
70 av dem ville være analfabeter
50 av dem ville lide av hungersnød og underernæring
 1 av dem ville være døende
 1 av dem ville være i ferd med å bli født
 1 av dem ville en PC og
 1 ville - ja, faktisk bare en av dem - ville ha en universitetseksamen

Dersom vi så på verden på denne måten, ville betydningen av aksept og forståelse være åpenbar.

Så reflekter igjen over følgende:

Dersom du våknet opp ved god helse idag morres, så er du heldigere enn 1 million mennesker som ikke engang vil klare seg gjennom resten av uken med livet i behold.
Hvis du aldri har erfart krigens redsler, fengselets ensomhet, torturens helvete eller vært døden nær pga sult, så er du bedre stilt enn 500 millioner mennesker.

Dersom du kan bevege deg fritt uten frykt for at noen overfaller eller dreper deg, da er du heldigere enn 3 milliarder mennesker(jo da, det stemmer faktisk).

Dersom du har en fryseboks full av mat, klær på kroppen, tak over hodet og et sted å sove, så er du rikere enn 75% av jordens befolkning.

Dersom du har penger i banken, i lommeboka og noen slanter i lomma, da er du 1 av 8 privilegerte blant de 100 i den globale landsbyen.

Dersom foreldrene dine fortsatt lever og fortsatt er gift med hverandre, er du et sjeldent individ.

Dersom noen sendte deg dette budskapet, er du ekstremt heldig fordi det betyr at noen tenker på deg og at du ikke omfattes av de 2 milliarder menneskene som ikke kan lese.

OG SÅ?
ARBEID som om du ikke trenger pengene.
ELSK som om noen aldri har såret deg.
DANS som om ingen ser deg.
SYNG som om du var alene.
LEV som om dette er Paradis på jord.