På Ketils skole er mange ulike tema. Det gis samarbeidsoppgaver i både teori og praksis. Et av emnene er : "Hvordan løse eller unngå ting som du kan møte."


 

Alkohol er ingen unnskyldning for hverken dine handlinger eller oppførsel. 🤒Alle har vi lyst til å føle oss verdifull og verdtsatt. Første skritt på veien dit er å respektere hverandre som medmennesker.Alle har vi ulike behov, men selv om de er de samme, foretrekker noen å mette eller slukke dem på egen hånd!Alle mennesker har sin egen vei og på den er det bare du som kan gå. Ingen kan gå den for deg og det er ikke mulig å snu. Så prøv å ta de rette veivalg og se opp for veikantene uten rekkverk.


Av og til bør man ikke ta bokstavene så alvorlig eller høytidlig! La dem gi deg en god latter😀Av og til må man møte utfordring og vanskeligheter med smil og vennlige ord for å komme videre!Bak enhver fasade befinner det seg en sannhet!Bak ikke brød på en plass med dårlig ventilasjon og gode røykvarslere.Barn kan være mer voksne enn voksne kan. Barn er så rett frem og sier ting direkte!


Bekymringer og motgang forsvinner ikke alltid så lett, men det er greit å la de ligge noen timer; kanskje er de ikke like store etter en pause.Bruk dine penger med fornuft også når du går gjennom kinokiosken. Kan være at du angrer på din sløsing🤒Bruk ikke andres munn til å formidle ditt budskap. Stå selv for dine ord. Ærlighet og åpenhet er de beste egenskaper et menneske kan ha. Da skaper du tillit og blir respektert for den du er!


 
Bruk ikke av andres lykke uten at du selv tilfører noe selv!Bruk ikke for mye energi på mennesker som ikke svarer deg!!Bruk ikke unødvendig energi eller tid på mennesker som ikke svar på dine henvendelser eller spørsmål!!Bøyer du ei grein til side for å komme frem, så pass på at den bak ikke får smekken av din varsomhet!


Bær ikke popcorneska og brusen i samme hånd (kino)🤨

 De hindringer som for et menneske virker uoverkommelige, er for andre bare små dumper i veien. De utfordringer som for et menneske virker uløselige, er for andre kun bagateller. Det er så viktig å tenke over hvor ulik vi er, før vi blåser i nesen av andres problem!De kampene du møter i ditt liv må du ta, men det er en grense på hvor mange nederlag du makter å møte uten noen ved din side!Den arbeidsplass det må jobbes hardest på, er den du alltid bærer med deg; nemlig deg selv!!Den dagen du ikke har krefter til å gi, merker du hvem som virkelig er dine venner.Den som aktivt bruker løgnen i samtaler, snubler til slutt i sine egne ord!!

 


Den som alltid tar iniativ eller/og kontakt, føler seg etterhvert som en påtvinger og ikke en pådriver!Den som ikke gleder seg over noe, mister en stor del av det livet inneholder........eller er utrolig bortskjemt.Den som aldri drømmer seg bort går glipp av mange følelsesmessige behageligheter og opplevelser.Den som aldri smiler, går til slutt alene!Den som alltid jager, blir selv til slutt jaget; og den som alltid jakter, glemmer ofte hva man har.......Den som er omgitt av glass kan gjerne kaste stein, men skyld ikke på andre om noe går i stykker!!


 

Den som henger med hodet for lenge, går glipp av det meste........og kan få kink i nakken.Den som henger seg for meget opp i de små bagateller, blir til slutt kvalt av dem!!Den som ikke er ærlig ovenfor seg selv, lyver lettere til andre!! Den som ifører seg løgnens drakt for å komme inn i mitt hjem, blir avvist ved døra!


Den som ikke forstår vennskapets verdi, verdsetter det heller ikke.Den som ikke lytter, bør heller ikke snakke!


 

Den som ikke ser trærne for bare skog, følger ikke særlig med og går glipp av mange opplevelser. Den som ikke ser skogen for bare trær, ser, men følger fortsatt ikke godt nok med. Det er i de små detaljene man av og til finner blinkskuddene.


Den som i taushet lider bak stengte dører, blir som oftest sittende alene uten hjelp og støtte.

 

Den som leter etter feil hos andre for å få utløp for sitt begjær etter å kritisere , bør snarest ta en titt i speilet og på sin egen oppførsel!Den som leter etter feil hos andre, vil alltid finne noen; og lar de overskygge sine egne feil!


Den som leter etter ord, må lære seg til å lytte.


De som kaller seg perfekte, bør på nytt søke sannheten i sitt indre!


Den som sitter på sin høye hest og ser ned på andre, bør være sikker på at hesten er hans gode venn og at salen er godt festet!!


Den som hele tiden snakker og fortiden og viktigheten med å legge den bak seg, sitter ofte selv fast i den!

Den som stikker seg for mye frem blir ofte stukket; ikke på grunn av hvorfor man stakk seg fram, men fordi....


Den som sover, begår ikke tabber. Skulle det skje, så er det bare drømmer.

Den som svømmer på dypt vann uten redningsvest, bør ikke ta pauser!!


Den som sår tvil om andres troverdighet, undergraver samtidig sin egen!


  Den som tier kan heller ikke klage på det sagte ord!

Den veien du går alene kan være den tøffeste vei du noensinne har gått!


Det er alltid hyggelig å være betydningsfull, men det er mer betydningsfullt og alltid være hyggelig.


Det er bedre å få ris for noe man har gjort enn ros for det ugjorte!

Det er bedre å være fornøyd med det man har enn å gå og vente på at noe kanskje skal skje.

Det er dårlig betalt å være skuespiller hele dagen!!


Det er forskjell på oppturer og oppoverturer. De første er så positive, mens den andre sorten kan slite deg ut.

 

Det er godt å bli sett og hørt, men for all del ikke glem at du også har ører og øyne for å bruke.Det er ikke alltid jeg vet hvem jeg er, men når jeg viser andre hva jeg er, så kan kanskje de fortelle meg det og hva jeg betyr for dem!Det er ingen vits i å bygge en trapp opp til et lykkelig liv hvis du ikke har som mål å gå den til topps!!

Det er lov å være egoist en gang i mellom; bruke tid på seg selv. Alle vil nyte godt av det!

Det er mellom linjene man finner den virkelige forståelsen av et annet menneske.


Det er ofte lettere å forholde seg seg dyr enn til mennesker.


Det er stor forskjell på å leke med andre og å leke sammen med andre!


Det er så lett å finne på grunner for å fordekke de(n) egentlige grunnen(e) for hva man sier og/eller gjør. Ikke bare til andre, men også til seg selv. Det er bedre med en åpen sannhet enn ti fordekte, men gjennomskuelige, hvite usannheter.


 

Det er så lett å love ting, men husk å oppfylle lovnaden. Hvis ikke forsvinner din troverdighet og blir vanskelig å bygge opp igjen! Det er så mange som faller utenfor og føler seg små. Da er det viktig for andre å forstå......hvorfor!


Det er så lett å velge svart som farge,men maleskrinet inneholder så mange lyse og vakre farger.Bruk dem og bildet blir så mye vakrere!Det handler ikke om å vise seg frem fra sin beste side eller hvor flink man er. Det handler om å vise at man er et menneske som bryr seg og som handler deretter.


Det hender du glemmer de mennesker du har delt glede og latter med; men de du har delt gråten sammen med, glemmer du aldri!


Det kommer et tidspunkt der du må tenke over veien du går. Er den den riktige eller fører den til intet. Lytt til dine indre tanker og følelser, for noen ganger er man nødt til å skifte retning!!  

Det man bruker år for å bygge, kan andre, med enkle virkemidler, rive på kort tid!


Det man en gang trodde, er ikke alltid det man tror idag. Man kan ikke bare tro, man må også vite!


Det tryggeste rommet du kan befinne deg i, er i det rom du føler ekte kjærlighet!Det ytre landskapet forandrer seg ikke om du stresser ned, men det indre endrer seg til det bedre!


Dine øyne forteller sannheten om ditt smil og din latter!😀


Drømmer om luftslott forkommer sikkert ofte og vi kan heller ikke forhindre det, men husk da at drømmeslott går det ikke an å bo i 😮


Du kan aldri eie et annet menneske uansett hvor sterkt du ønsker det. Du eier kun deg selv og har nok med det!!


Du oppnår ikke høyere kjærlighet enn det du åpner for, så åpne opp, gi og motta med åpent sinn.


En av de verste følelsene man kan gå rundt med, er å føle seg ensom iblant venner. Så........ta vare på de du har og vis det. Bedre med en gang for mye enn en gang for lite. Oppmerksomheten kan bety mere enn du aner.

 
En tøff sannhet er bedre enn en gjennomskubar løgn!

En gang trodde jeg at det å eie ting ville gi et godt liv. Nå vet jeg at det er bedre å eie livet enn å etterstrebe eiendeler.


En god venn kommer når du kaller uansett hvor du befinner deg i den mentale verden.


En gåte dukker sjelden opp alene.
Når svaret har dukket opp,
sitter en ofte med en gåte til.


Enkelte ganger er det beste å vise høflighet og smidighet i stedet for å skape kaos. Slik er det både i trafikken og ellers i livet!

 

Enkelte ganger kan det være lurt å gå to ganger i stedet for å se hvor mange kopper man kan få med seg på fem fingre:-))Enkelte mennesker har et så tydelig kroppsspråk at du ikke hører (/ikke tror på) hva de sier!


En seriøs utøver av sitt yrke utfører sine avtaler selv om morsommere ting dukker opp, eller avtaler ny tid om akutte ting skulle oppstå.

Er dine ønsker større enn at du selv klarer å oppnå dem, får andre også problemer!


Er du i tvil på eller med en person; så spør!


Erfaring har vist at når munnen får fritt spillerom, går det mye rart inn og masse rare ting kommer ut!


Et livslangt vennskap må være den største man kan oppleve uansett hva man sammenligner det med!

Et menneske har et utstillingsvindu som lar meg ane noe om hva som bor i dette mennesket. Utstillingsvinduet er et menneskets oppførsel og adferd.


Et speilbilde lyver ikke, men øynene som ser, kan spille en et puss og kan bringe selvtilliten ned mot null. Stopper man det ikke der og da, kan ting settes igang som kan ende med knall og fall!Etter natt kommer det alltid morgengry. Likeså kommer gode stunder etter de mørke!

Et urolig sinn finner fred i harmoniske omgivelser og blant mennesker som lytter og respekterer din indre natur.

Flesk synes jeg er godt til noen matretter. 
Valg gjør jeg for å forbedre meg.
Men blander man sammen valg og flesk, gir det meg besk smak i munnen og ingen god følelse til forbedring!!


Folk som ikke gjør jobben sin skaper unødig bruk av andres tid og irritasjon. Derfor har jeg begynt å stille meg spørsmålene: Hvorfor er jeg på jobb? Har jeg gjort mitt beste?
Svarer jeg ærlig, er det alltids noe å rette på.


Fordømmer du livet, så fordømmer du deg selv; for livet er..........deg.

For en som oppholder seg mye i mørket, er solen den beste medisin.

 
Forhåpningene kan være små; kanskje helt bort, men så lenge håpet er til stede, ligger fortsatt mulighetene åpne. 


Formidler jeg ikke min mening på møterommet bør jeg ihvertfall unngå å formidle dem i korridorene etterpå.


For å kjenne en person godt, må man forstå personen.
For å forstå en person godt, må man kjenne personen.
En sirkel som man må bli en del av for forstå og kjenne en person.

For å løse oppgaver må man først komme igang. Det er en kjensgjerning! Har man i tillegg en klar hjerne........ja, da er man klar for oppgaveløsing.


For å være en del av det sosiale samfunn, må man delta!
For å ha en venn, må man være en!


Fremtiden bygges på det som har vært. Om man vil lykkes, må man tilgi seg selv sine feil og brenne eller kaste dritten som samler seg opp!


Fremtidens dag kjenner man ikke før man befinner seg i den!


Føl deg ikke mindre pen om du ferdes sammen med vakre personer. Vi er alle vakre på hver vår måte!!


Føler man at en aldri kommer i mål, selv hvor hardt man prøver, har man kanskje allerede passert mållinjen.


Før du kritiserer noen må du vite hvorfor du retter kritikk mot dem!!


Glem aldri hva og hvem du er, for det skaper tvil og usikkerhet blant dine venner og ikke minst.....i ditt eget sinn!!

 
Gode ord kan ikke sies for meget, og blir de sagt med et vennlig smil, varmer de opp sine omgivelser.


Gode venner kan ikke kjøpes for penger, men prøver du....så får du se dårlige venner fråtse i din nærhet!!  


Gå aldri ut av ditt gode skinn når overraskelser dukker opp, for skinnet isolerer og kan være godt å ha når det stormer for verst!

 
Gå ikke ut på glattisen uten skikkelig skotøy! 😲


Går du uforberedt inn i et katastrofeområde blir du fort en del av katastrofen og må reddes selv. I verste fall blir du selv en katastrofe!!


 

Går man overtid på jobben, gir det ekstra inntekter. 

Går man overtid med seg selv, kan utgiftene bli større enn inntektene.


Gå til ro med fred i sjelen. Det skaper ro i din søvn og du møter morgendagen godt uthvilt.Hadde jeg ikke sett hvor latterlig jeg av og til er og oppfører meg, ville jeg ha levd i evig mørke.


Har du uro i ditt liv, så påfør ikke andre i deres. Det skaper bare mere uro i begges.


Hev deg ikke så høyt over andre at ingen rekker opp. Det kan bli ensomt der oppe i høyden!


Hver dag gjør vi feil og da er det viktig å innrømme dem uten å nøle. Ikke tenk på: "Hvem har skylden?" eller "Hvordan kan jeg skjule dette!". Tenk heller på hva du har lært av dette og hvordan du kan gjøre det bedre. Målet er å bli flinkere, men ikke perfekte!!

Hver for seg finner man så mange dårlige og skrale biter og deler, men satt sammen kan helheten likevel bli flott.

 
I og om kjærligheten finnes ingen fasitsvar. Den kan komme uten varsel og den kan forsvinne like raskt. Den kan endog vare livet ut om man vil og ikke har mistet evnen til å elske.

Ikke alle lys i mørket fører deg dit du skal!!

Ikke alltid fornuftens røst høres så fornuftig ut. Lytt da med fornuftens øre og sammen med forståelse, kan budskapet likevel inneholde fornuft!


Ikke begynn daqen som en sitron. Vær heller blomsten på treet som åpner sine kronblad og viser frem sine skjønne farger.


I en samhandling mellom mennesker, må alle handle. Hvis handlingen blir overlatt til bare en person, stopper det til slutt opp; kanskje fordi denne føler at interessen for samhandling er borte!


Ikke føl deg mindreverdig i selskap med mennesker som har rikdom og titler. De bruker samme type papir på dass som deg!!


Ikke gå raskere enn du at du klarer å holde følge!


Ikke la beina ta full kontroll ned bratte bakker, for plutselig er det ikke beina som er på bakken..........men nesa!

Ikke lukk opp stekovnsdøra med brillene på hvis du vil se resultatet!

Ikke undervurder menneskers sanser eller evne til å forstå. Spill med åpne kort og vær ærlig!


 
I kortspill må kortene holdes go dt inntil kroppen, men det virkelige liv må man spille med åpne kort!


Ingen har mulighet til å sette seg inn i et annens dypeste mørke og sorg uten selv å ha vært der!


Inne i et menneske finnes det et lukket univers av verdier, følelser og tanker. Jeg har ikke adgang til et annet menneskes univers.

 


 

I årevis har man prøvd å passe inn i "-skap" av ulike variasjoner, men passer liksom ikke inn. Mulig man er feil sammenskrudd? Men selv den feilsammensatte finner rom man kan passe inn i!Kantklippere skiller ikke mellom kjøpte eller ville busker😉


Kapper du hengelås på et garderobeskap, vår sikker på at det er ditt skap!!


Kast bowlingkula på din egen bane. Du frembringer ikke alltid latter ved å bruke andres bane! 😥


Kinosnop bør ikke kjøpes etter filmens lengde, men etter fornuft; ikke bare svir det i lommeboka, men storarbeid og ubehagelig kvalme kan dukke opp senere på kvelden.


Kjemper man mot en mektig og overlegen motstander, så finn noen som kjemper den samme kampen og ta den sammen. Alene sliter du deg ut til liten nytte!


Kjærlighetens ord er ikke til for å oppnå egne goder. De skal komme fra hjertet og skape samhold og trygghet.


Kjærlighet hindres ikke hverken av alder, avstander eller grenser...


Kjør alltid smilende. Fotografering skjer når du minst aner det og et smilende ansikt tar seg bra ut på bilder.😀

 
Kommer det bare sur galle ut av din munn, hold den lukket.


Kommer du til en sovende kvinne, gå forbi!


Komplement og smiger bør ikke gis av egoistiske grunner, men av rene og ærlige ord!


Krev aldri mer av dine nærmeste enn det du selv klarer å gi!! 


 
Kvinnelist kan være lærerikt og morsomt å beskue, men ikke alltid like morsomt å bli utsatt for.

La aldri noen føle seg alene eller liten i ditt nærvær. Hjelp dem heller til å vokse og føle samhold!


La det ikke bli rutine i det du holder på med eller gjør. Det kan bli negativt for både deg selv og dine omgivelser.

Lager du ballade, må du være forberedt å måtte danse til den eller stå for det du har gjort eller sagt!!


La ikke dagen bli for travel, så du ikke ser menneskene rundt deg. La ikke bekymringer bestemme, så du ikke ser dagen.
Oppgaver og utfordringer løses best når du er til stede.

La ikke en mørk sky på himmelen formørke hele dagen!


La ikke overmotet ta overhånd på tredemølla. Avslutningen gir som regel ikke poeng stilmessig


La ikke selvmedlidenhet slå rot i ditt sinn, for den vil til slutt overstyre dine tanker!


La ikke tvil og usikkerhet overskygge solens varme stråler!


Legg deg aldri på en madrass som vil deg vondt!!


Lek gjerne med dine egne følelser, men aldri med andres!

Les alltid det som står på pakken med mikromat......før du setter på mikroen!


Livet skal ikke alltid gå på skinner, men det kan kjøre seg fast i det samme sporet!


Lurer du andre, er det som regel bare deg selv du lurer!

 
Lær deg å se hva du egentlig ser, og hva du egentlig hører. Da minsker sjansen for misforståelser betraktelig, og gjør videre kommunikasjon bedre!


Lær forskjellen på å bedømme, dømme og fordømme!!


Løs problemer, knytt opp floker og gjør opp ubetalt gjeld før du går videre. Uoppgjorte ting vil forfølge deg og ta deg igjen til slutt og da kan de være uløselige og fordoblet!


Lån gjerne penger av venner, men å ikke betale tilbaker er dårlig vennskap!


Låser du døra bak deg og kaster nøkkelen, så pass på at ikke hele nøkkelhanka følger med!


Man er ikke et mislykket menneske fordi man mislykkes opptil flere ganger i livet!


Man kan bruke 1000 - vis av ord uten å få sagt en eneste ting. Med få, men riktige ord kan man få sagt det meste.


Man kan leve lenge i eller på en drøm, men man kan aldri fornekte eller slippe unna virkeligheten!

 
Mange vil være venn, men få vil ha det virkelige vennskapet!

 
Man skal fullføre det man har begynt på, men det ingen skam å være ærlig og si: Beklager, dette klarer/kan jeg ikke! Det er bedre enn å late som og få et elendig resultat.


Man skal ikke tro, men vite. Det fjerner så mye tvil og usikkerhet i de fleste situasjoner.Man trenger ikke alltid søke spørsmålets svar utenfor seg selv!Man vet ikke hvorfor skyene blir som de blir og heller ikke livet. Derfor er det så viktig at vi alle er med og bærer de byrdene som er tunge, og gråter sammen med de som sliter og hjelper dem til å få mange gode stunder og øyeblikk.


Med enhver handling som utføres medfølger ansvar og konsekvenser. Om de blir positiv eller negativ er det du selv som bestemmer!!


Med god fart kan du løpe gjennom en gipsvegg uten å skade deg; men står de for tett , fungerer det bare på film!


Med godt samarbeid og samhold kan selv de svake vinne.
Ja, men ikke bare de svake. Vi andre har alt å vinne på samarbeid og samhold.

    
Medlidenhet hjelper ikke lidende mennesker.


Mellom venner er intet for stort eller for lite.


Mennesker med samme mål bør holde sammen og gå i samme retning!

 

Misbruker du en venns tillit kan du både miste en venn og få mistillit blant denne vennens venner!!Misunn ikke andres evner til å lykkes. Du har dine egne. Bruk dem på beste måte; kanskje trenger de andre nettopp dine evner.

Morgenstunden skal man ikke forakte. Den skal nytes i fre og ro; og med velbehag.


Mottar du noe, så er det minste du kan gjøre.....åa si et lite takk. Det er vanlig høflighet; og høflig ønsker vi vel alle å være!


Møter du deg selv i døra, så slipp deg inn. Du har sikkert en viktig beskjed du skal fortelle deg😎


Noen elsker å hakke på andre; andre er utrolig nebbete. Men ennå har jeg til gode å se mennesker med nebb, så da er det bare å ignorer slike ting da!!


Noen ganger virker det som om livet er en drøm. Hold fast på denne drømmen, for hvem vet......kanskje er det virkeligheten!!


Når alt går på skinner er det lett å ignorere varselslys, og spore av!


Når den ytre skjønnhet ikke stemmer med den indre, så gå alltid etter den indre. Det er den som forteller deg hvem dette mennesket virkelig er!!


Når du føler deg alene i hele verden, så husk....det er noen som tenker på deg. Du er alltid i tankene til en god venn.


Når du føler du har kommet inn på riktig spor så husk å gå videre.Hvis du blir sittende å nyte, blir du overkjørt til slutt!

 
Når du klarer å se ansiktet bak masken og lærer å kjenne mennesket bak fasaden, kan du kalle deg en sann og virkelig venn!


Når du taler andres ord, vær sikker på at det er sannhet du taler!


Når man jakter på lykken finner man også ulykke. Ta en pause og nyt den stunden der man har funnet lykken. Det gjør jeg😋


Når mennesker du trodde kjente deg og visste hva du sto for, likevel ikke gjør det, er det greit å sette seg ned og revurdere sin kommunikasjonform; kanskje er den ikke god eller tydelig nok.


Når mennesker opplever at deres meninger betyr noe,føler de seg mye mer inkludert i hverdagen!!

Når sykdom og angst herjer er ikke sympati det man ønsker, men en hjelpende hånd og tilstedeværelse for å få en bedre dag.


Når tvilens frø er plantet, er det vanskelig å stoppe dens vekst og blomstring!


Om du mister troen på enkelte mennsker, så mist ikke troen på menneskeheten. Det er det samme som å miste troen på seg selv, for du tilhører denne rasen!


Om kroppen og tankevirksomheten virker tung og treg er det vel ingen grunn til å henge med hodet. Intet byggverk blir skapt på en time eller så. Bruker litt tid på byggingen/oppussingen og da.......blir sikkert dagen flott.


Om man har tungt for å lære og ikke lærer av sine feil, kan man likevel lære andre å unngå de samme feil!


Om man ikke lytter til det man selv sier, så får man bare håpe at andre gjør det!!

 

Om man kommer til et punkt på veien hvor man tror veien stopper, så husk.........både du og jeg vet at verden er rund, så dette punktet kan likegodt være starten videre.Om taket glipper og ord ikke trenger inn, kan din tilstedeværelse være det som hjelper best.


Oppmuntringer er noe alle trenger en gang iblant;
og selv om du ikke føler for å gi en oppmuntring.....
gjør det likevel, for virkningen kan gi gevinst.


Ord kan brukes som våpen. Mangel på ord kan brukes som straff. Begge deler kan såre dypt! 


Ord kan forbli usagte, men du skjønner likevel meningen.


Ord kan virke så fattige og si så lite, men en klem eller et kyss gitt fra hjertet; ja, det sier alt som sies kan!

Overdrivelse skaper på kort sikt imponerende blikk, men på lang sikt mistro.
Overflatiske ord skaper samtaler, men ingen dybde elle gode relasjoner.


Pass på at dine ord er myke og søte utover dagen. Du kan komme til å måtte spise dem selv en dag.


Pass på når en snøball begynner å rulle; den kan utløse et skred!


Penger avslører menneskenes personlighet; som f.eks gjerrighet, troverdighet og ærlighet.


Prøver du å oppnå gevinst på andres bekostning, kan sluttsummen gå i minus til alle involverte.


Pågangsmot, bestemthet og absolutt ærlighet er meget gode verktøy å bruke i både oppgangs- og nedgangstider!


Sannheter kan være vonde å høre eller oppdage, men det er viktig for forståelsen; og de kommer alltid for en dag før eller senere!


Se ansiktet bak masken og lær å kjenne mennesket bak fasaden før du kaller deg en sann og virkelig venn!


Selv bak en forfallen og slitt fasade kan man finne mye varme og trygghet!


Selv den fredligste og minste skapning blir en kriger når den blir trengt inn i et hjørne!


 
Selv den mest erfarne kan være på galt sted til feil tidspunkt.

Selv det hardeste skall kan slå sprekker om man virkelig prøver hardt nok og man bruker tid!


Selv om man ikke er en videreformidler, men likevel aksepterer rykter som sannhet, er man ikke mye bedre enn videreformidleren eller den som rykter starter!


Se på barn som leker, se det hverdagslige og de små anledningene til å glede deg. Barna kjenner den enkle hemmelighet om gleden. Nemlig de små bagatellene😋

Sett pris på de og det du har, for det er jaggu ingen selvfølge å ha noe eller noen.


Sitt ikke i badstua på tom mage. Hodet kan begynne å oppføre seg rart🤪


Sitter man taus med hendene i fanget bør man ikke klage!🤭


Sitter man taus blant mennesker som baktaler, så husk ordtaket: Den som tier, samtykker!


Skal du gå på vannet.....vær sikker på at det er sikker is!


Skal man lose andre, må man være kjent og helst gått veien selv på forhånd.


Slå aldri vekk hånden som vil hjelpe deg opp. Det er ikke sikkert den vil bli rakt ut flere ganger!


Som mottager er det vanskelig å skille mellom løgn og sannhet; verre blir det når avsender tror løgnen er sannhet!

 
Spis aldri ertesuppe eller bønner og flesk når du tilbringer natta i sovepose.

Spis ikke gassfrembringende mat dagen før du skal i bassenget. Ikke alle boblene er luktfrie!!!

Spis ikke mere sjokolade enn at du klarer å lande når du skal legge deg......for å sove!

Spis ikke sjokolade eller smågotteriposen før mat, for da blir maten liggende på fatet!!


Stell godt med høna som gir deg neste generasjons egg!!


Sterkest er den som reiser seg selv og går videre alene!


Stillhet er intet sikkert tegn på at det ikke finnes en hemmelig sorg; og den sorg som aldri har vært uttalt er den tyngste byrden du kan bære.

 
Stol ikke på at vinden alltid fører deg i riktig retning. Noen ganger må man velge sin egen retning og kanskje gå i krafig motvind.

 
Stå riktig plassert når du får snø ned fra hyttetaket


Svarer man ofte positiv oppmerksomhet med negativ respons, forsvinner til slutt all oppmerksomhet!

Så lenge man har ro i kropp og sjel er veien vakker.   

Ta godt vare på de mennesker som vil deg vel og nyt deres nærvær!!


Tankeløs er ingen, men å opptre tankeløst........det er det mange som gjør!


Taper du dine indre kamper, er du sjanseløs i de ytre kamper!!Vinn og tap med samme sinn. Man kan få gevinster ut av begge ting.


Tilpass deg naturen, for den tilpasser seg ikke deg!


Trøst er så godt å få, men blir det for meget av den, kan den få en motsatt virkning og lidelsen blir forlenget.


Uansett på hvilken side av gjerdet gresset er grønnest, bør man gå på den riktige siden.


Ute i samfunnet legger kanskje ikke folk merke til deg, men i en god vennekrets er vi alle stjerner som lyser opp hverandres mørke!

Uten kjærligheten til selve livet oppnår man ikke full effekt i kjærligheten til et annet menneske.


Uten mål og mening roter du bare bort den mest verdifulle gaven du noensinne har fått; nemlig LIVET!


Ut fra falskhet bygges falsk tillit og trygghet. Ut ifra ærlighet bygges det gode liv. Valget er ganske enkelt.


Veien til målet kan være kronglete og vanskelig å følge. Det gjelder å holde riktig fokus og ikke gi opp om man havner på en blindvei eller det som verre er; det er sjelden for sent å snu.


Vend aldri venner ryggen!! Det kan komme en dag i ditt liv hvor du virkelig trenger all den hjelp og støtte de kan gi.


Vennskap uten kommunikasjon er bare bekjentskap!
Vi kan ikke alle gå i samme tempo. Ønsk de som passerer deg, lykke til på ferden, og strekk ut ei hånd til de som blir hengende etter.

Vit hvorfor du åpner munnen; om det er noe som skal inn eller noe som skal ut.Begge deler samtidig er vanskelig!!


Vær deltager i eget liv før du deltar i andres!Vær glad i dine venner for hvem de er og ikke for hva de er.

Vær ikke redd kjærligheten, for den er ikke redd deg!


Vær raus med godhet og hjelp, men du må selv bestemme hvor mye. Tar andre over den styringen, bruker du fort opp din energi og alle vil tape på det
Vær stolt av hva og hvem du er, men ha som mål å ta ut det du er i stand til å bli.

 
Vær åpen om hensiktene bak dine handlinger og bevar din troverdighet!

 
Å blåse seg opp, kan gi uante utbrudd i feil ende!!


Å bruke mennesker som brikker i et spill, vil oftest slå feil ut og du selv blir sittende som taperen!

Å akseptere seg selv som den man er, er ikke alltid like lett, men så utrolig viktig for videre egenutvikling.

Å alltid fortelle noen det han/hun vil høre for å glede/oppmuntre, hjelper.....på kort sikt. Over tid vil dette skape avstand i stedet for nærhet!

 

Å bry seg med hva andre gjør, er bortkastet tid og negativ energi, men å bry seg om andre......ja, det er det verdt å bruke tid og krefter på.


  Å fokusere på det positive er noe man absolutt bør gjøre, men slipp også det negative ut; for stenger man det inne, hoper det seg til slutt opp og kommer som en tsunami. Og det er ingen tjent med. Nei, bland det negative med det positive i en positiv balansegang.Å gjøre teori om til praksis har aldri vært min sterke side. Det har som regel blitt teori ut ifra praksis!


Å ha vann over hodet trengs av og til, men det beste er å holde hodet over vann!


Å henge med nebbet er noe fugler gjør. Skulle vi ha gjort det, måtte vi ha vært født med nebb!!

Å kjenne kjærlighet fra et annet menneske er godt og trygt; og man kjenner at man lever og betyr noe for noen.


"Å late som" er så lett, men ikke sannhet. De mennesker som foretrekker at du "later som", er ikke de du har som gode venner!

Å leve på grensen til det nesten umulige, koster; men alt koster.....Det finnes ingen snarveier og intet er gratis!
Å lytte til det man hører er en kunstform mange ikke mestrer!


Å misbruke venners godhet og tillit er å trekke vennskapet for langt. 😠

Å si at man er glad i noen er ikke det samme som å elske,
men å elske noen uten å være glad i er umulig!

Å stå sammen gjør oss sterke, men husk da.......man blir ikke sterkere enn det svakeste ledd!


Å søke andres anerkjennelse for å føle seg bra er bra, men kortsiktig. Man havner i en ond sirkel; må hele tiden tilfredsstille andre. Det man trenger er sin egen anerkjennelse.

 
Å tilegne et mennesker egenskaper og sider, basert på rykter og det man tro, er ikke bra. Det kan skade mer enn man kan ane!

 
Å vise sine svakheter er ikke et nederlag, for svake sider har også en styrke og ved å vise de, forteller du andre at du bare er et menneske du også!

 

Å være et lyspunkt for andre er absolutt noe å etterstrebe; for nettopp akkurat det lyspunktet kan komme til å bety alt for en annen. 


Å være snille med hverandre passer i alle tidsaldre og årstider, men å være naiv har ingenting her å gjøre i vår brutale verden!!